Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

15.04.2024 12:40

Продовжується боротьба з амброзією

661cf5bd33cdd__амброзія.jpg

У Запоріжжі багато уваги приділяється питанню боротьби з амброзією, ведеться системна робота зі знищення цього небезпечного алергену. І хоча час цвітіння амброзії щорічно припадає на серпень-вересень, втім вже зараз треба готуватись до цього періоду та виявляти місця проростання небезпечного бур’яну.

З метою зменшити кількість алергічних реакцій на амброзію шляхом її знищення у Запоріжжі була розроблена спеціальна «Пам’ятка». Вона інформує запоріжців, представників ОСББ, керуючих компаній, підприємців та власників і орендарів земельних ділянок про необхідність знищення карантинних рослин в межах підконтрольних їм територій.

У Запоріжжі амброзії позбуваються трьома способами: механічним, хімічним та фітоценотичним (гідросівба). Перший передбачає скошування амброзії перед початком цвітіння або прополювання та виривання рослини з коренем. Другий – обприскування сходів засобами, що пригнічують їх ріст та розвиток. Третій - переорювання ґрунту з подальшим висівом багаторічних злаково-бобових травосумішей, або розстилання газонних рулонів.

Особливості кожного з цих методів детально описані у «Пам’ятці». Вона стане у нагоді всім, хто приєднається до боротьби з алергеном. Ознайомитись з «Пам’яткою» можна за посиланням.

Також на сайті міськради розміщена спеціально розроблена мапа розповсюдження амброзії по районах міста, яка постійно буде оновлюватись.