Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28.06.2024 14:10

Запоріжців нагородили до Дня Конституції України

667eaef867c67__6910bb31-ce04-4b68-a53f-fef675df2565.jpg

28 червня 1996 року було прийнято Конституцію України. Одна з найдемократичніших конституцій у світі. Саме так говорять фахівці про Основний документ нашої держави. Саме Конституція стала запорукою того, що Україна назавжди встала на шлях демократії. І ніколи не зійде з цього шляху.

На честь Дня Конституції у Запоріжжі відбулись урочисті збори за участі представників обласної та міської влади, територіальних громад, військових, волонтерів, освітян, лікарів. До присутніх звернулися голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Очільник області наголосив, що події 24 лютого 2022 року та російське вторгнення нагадали українцям про важливість Конституції, тих прав і свобод, які в ній прописані.  Серед них право на свободу, волевиявлення, які зараз захищають українці.

- Сьогодні єдність – одна з найбільших цінностей для українців. Українці єдині. Ті хто воює, ті хто демобілізувався, ті хто працює на заводі або лікує. Саме завдяки єдності та Збройним Силам України ми переможемо, - заявив Іван Федоров. 

Регіна Харченко відзначила, що людина, її життя, здоров’я та гідність є в Україні головними цінностями. Саме ці цінності відстоюють українці.

- Українці вимушені боротися з ворогом, який здійснив вторгнення до нашої країни. Боротися за кожне право, яке вони мають згідно з Конституцією. За право жити, за право вчитися.  Українці кожного дня демонструють, що вони готові боротися, - сказала Регіна Харченко.

У рамках заходу також нагородили медалями, іншими відзнаками, Почесними грамотами військових, рятувальників, енергетиків, представників громадськості, кращих лікарів, вчителів.