Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

09.10.2024 16:40

Ініціативна група працює над формуванням складу учасників установчих зборів для створення Громадської ради

7ae37df1-ed82-43cb-959a-86ee60c59587.jpg

У Запоріжжі продовжується робота над створенням нової Громадської ради при виконавчому комітеті Запорізької міської ради. Нагадаємо,  склад Громадської ради буде сформовано на установчих зборах. До складу Громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного органу громадянського суспільства.

Виконавчий комітет створив ініціативну групу з підготовки та проведення установчих зборів з формування складу Громадської ради при виконавчому комітеті Запорізької міської ради. До неї увійшли представники органів місцевого самоврядування та громадськості. Головою ініціативної групи було обрано голову благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» Ірину Дорошенко.

На засіданні ініціативної групи було затверджено Повідомлення про проведення установчих зборів, форми заяв та документів для участі в установчих зборах. Також ініціативна група затвердила кількісний склад нової Громадської ради, яка складатиметься не більше ніж з 35 осіб.

Представники всіх інститутів громадянського суспільства міста мали можливість подати заяви для участі в установчих зборах. Прийом документів на участь в установчих зборах здійснювався з 11 по 26 вересня.

Ініціативна група, на основі перевірки поданих громадськими організаціями документів, має затвердити список кандидатів до складу Громадської ради, які можуть брати участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови.

Відбулось засідання ініціативної групи, на якому було розглянуто подані документи. Загалом для участі в установчих зборах заяви та документи до них подали 43 органи громадянського суспільства.

- Ми робимо ще один крок до створення Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради. Міська влада керується у своїй роботі принципами прозорості та відкритості, підзвітності перед громадою. Громадська рада має стати важливим осередком, який доноситиме до міської влади позицію, думку громадян, - зазначила Регіна Харченко.

За результатами розгляду документів ініціативна група включила до списку кандидатів до складу Громадської ради, які можуть брати участь в установчих зборах представників 24 громадських організацій. На доопрацювання направлені документи 14 представників органів громадянського суспільства. Відмовлено - 5. Остаточно список кандидатів до складу Громадської ради, які можуть брати участь в установчих зборах, ініціативна група планує сформувати на черговому засіданні, яке відбудеться наступного тижня.

- На засіданні ми включили до списку кандидатів представників 24 організацій. Ще 14 – запропоновано доопрацювати документи. На це у них є п’ять днів. Ще п’яти – відмовлено через невідповідності у документах, надану недостовірну інформацію про діяльність цих організацій, - сказала Ірина Дорошенко.