У Запоріжжі працює телефон довіри, за яким можна отримати консультацію психолога

07.04.2022 18:45

Щонайменше 600-700 дзвінків за тиждень. Саме скільки людей з початком війни звернулось до Служби екстреної психологічної допомоги “Телефон довіри”, що діє при Запорізькому міському центрі соціальних служб. Раніше така кількість дзвінків фіксувалася протягом місяця.

Фахівці готові вислухати людину, яка звертається, проконсультувати та надати психологічну допомогу. Зокрема, досить часто цікавляться з приводу різноманітних виплат.

- Більше звертаються за психологічною допомогою, але це й інформаційні запити: куди звернутися, де знайти телефони якихось установ чи організацій з приводу пенсійного забезпечення, отримання виплат, курсування транспорту. Були випадки, коли люди лякалися вибухів, або частих сирен, адже вони теж не додають впевненості у собі і порушують спокій, - розповіла директорка Запорізького міського центру соціальних служб Людмила Токарєва.

Центр соціальних служб був створений у 2004 році. Його основне завдання — допомога родинам, які не в змозі самотужки подолати життєві труднощі. Нині під час війни фахівці максимум зусиль спрямовують на допомогу вимушеним переселенцям.

- Наші спеціалісти цілодобово разом з іншими управліннями приймають тих, хто приїздить в місто Запоріжжя. Це цілодобові чергування, надання психологічної допомоги, інформативна допомога. Наші спеціалісти - люди, які першими приймають на себе біль тих, хто зміг вирватися з-під обстрілів і дістатися більш безпечного місця, - додала Людмила Токарєва.

Запорізький міський центр соціальних служб надає різні види допомоги. Наприклад, сім'ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, родини вимушених переселенців, люди з інвалідністю та багатодітні сім’ї отримують продуктові й гігієнічні набори.

Офіційно Служба екстреної психологічної допомоги “Телефон довіри” працює щодня з 9.00 до 21.00. Але нині фахівці готові вислухати, проконсультувати та надати психологічну допомогу людям, які звертаються, цілодобово.