Звернення з приводу 36-ї річниці Чорнобильської катастрофи

26.04.2022 08:50

Дорогі запоріжці!

26 квітня - Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу. 36 років відділяє нас від того дня, коли весь світ завмер перед загрозою ядерної небезпеки. За ці роки фахівці з України та інших країн, об’єднані спільним завданням, робили усе можливе, щоб упоратися з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС і знову зробити мирним атом. За локалізацію цього лиха багато людей заплатили здоров’ям і навіть життям, десятки тисяч мусили назавжди покинути свої домівки.

Здавалося б, усі у світі розуміють, що для радіації немає ні перепон, ні державних кордонів. Але нещодавні події на Чорнобильській і Запорізькій АЕС показали, що російські загарбники зневажають правила колективної ядерної безпеки. Вже не надзвичайна подія, а імперський російський вандалізм поставив під загрозу безпечну роботу двох українських атомних електростанцій. У заручниках рашистів опинився персонал АЕС. Агресори обстрілювали снарядами корпуси, втручались у роботу станцій. На жаль, Чорнобильська трагедія нічому не навчила путінську росію.

Попри все, в цей день ми віддаємо данину пам’яті мужнім і самовідданим ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які захистили від смертельного опромінення мільйони громадян України та інших країн. Пам’ятаючи про їх подвиг, ми маємо робити все можливе для того, щоб подібна трагедія ніколи не повторилася.

 

Секретар міської ради                                                                                     Анатолій Куртєв