У Запоріжжі можна отримати набір продуктів першої необхідності

23.04.2022 17:30

Крупи, олія, печиво, згущене молоко, цукор і тушонка - такий набір тепер можна отримати у кожному районі міста у пунктах адресної роздачі гуманітарної допомоги з обласного штабу. Вони почали працювати у Запоріжжі з 22 квітня.

Тільки у Вознесенівському районі таку допомогу отримали вже сотні людей. Підтримку у вигляді продуктів першої необхідності можуть взяти переселенці, пенсіонери, особи з інвалідністю та багатодітні сім’ї.

- Ви можете не хвилюватися й не створювати ажіотаж, не сіяти паніку з приводу того, що чогось не вистачить. Гуманітарна допомога розрахована у відповідності до кількості мешканців Запоріжжя і всі обов’язково її отримають. Тому, я хотів би попрохати, аби першочергово цією послугою скористалися ті, кому вона справді потрібна найбільше зараз, - розповів голова Вознесенівської райадміністрації Віталій Лисенко.

Такі пункти адресної роздачі гуманітарної допомоги працюватимуть у кожному районі міста. Вантаж формується у Кіровоградській та Дніпропетровській областях, а далі відправляється до інших областей.

- Навколо вирішення глобальної проблеми об’єдналися всі: мешканці, волонтери, держава. Цього разу надійшла допомога населенню у вигляді продуктових наборів саме від держави. Завдяки співпраці із Запорізьким обласним гуманітарним центром, нам вдалося відкрити пункти роздачі цих наборів у всіх районах нашого міста, - наголосив в.о міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

У пакунку - вісім одиниць продуктів харчування. Це крупи, мука, печиво, олія, згущене молоко, цукор і тушонка. Такий набір дається щомісячно на кожну особу. Також таку допомогу місто відправляє і на окуповані території нашої області.

- Їх вже отримали міста Василівка, Дніпрорудне, Гуляйполе, Енергодар. Ми намагаємося передавати продуктові набори частинами, адже проходження російських блокпостів досить важке - кожну коробку окупанти відкривають й оглядають її вміст. Через це, ми не можемо відправити велику кількість вантажівок, автобусів одразу. Крім того, на наших продуктових наборах є надпис «Доброго вечора! Ми з України», через що хлопців на блокпосту ледь не розстріляли нещодавно, - зазначила заступниця голови обласної військової адміністрації Злата Некрасова.

Пункти роздачі працюватимуть з понеділка по суботу. Час видачі з 10.00 до 14.00 без перерви. Для того, щоб отримати допомогу при собі потрібно мати паспорт або документ, що посвідчує особу та місце проживання. Для внутрішньо переміщених осіб необхідно мати довідку, що підтверджує статус переселенця. Ті хто не може самостійно прийти за гуманітарною допомогою до пункту, можуть звернутися до райадміністрації, де формують списки за якими згодом пакунки розвезуть по адресам.