Запоріжжя співпрацює з ЮНІСЕФ

09.06.2022 17:35

Запоріжжя стало справжнім логістичним хабом, приймаючи вимушених переселенців, у тому числі дітей. Їм активно надають допомогу волонтери, міжнародні організації. Представники однієї з них завітали до Запоріжжя.

Найбільшого захисту у нинішні часи потребують діти, діляться фахівці. Представники фонду ООН ЮНІСЕФ подолали довгий шлях і приїхали з Нью-Йорка до Запоріжжя, аби надати гуманітарну допомогу та підтримати родини, що перебували в окупації.

- Наразі наша команда ЮНІСЕФ працює з Дніпра. Ми регулярно приїжджаємо сюди в Запоріжжя для надання необхідної допомоги і, зрозуміло, ми плануємо працювати в Запоріжжі так довго, як буде потрібно. Щодо гуманітарної допомоги, яку ми постачаємо, найчастіше – це медичні товари, розхідники товарів медичного призначення, базове обладнання, яке ми передаємо безпосередньо на лікарні й у тому числі сюди. Тут наше перше завдання – підтримка роботи служби у справах дітей для того, щоб фахівці могли повною мірою виконувати свої функції як з видачі гуманітарної допомоги, так і з виявлення дітей, які перебувають без супроводу і потребують окремого обсягу допомоги, - зазначив директор програми ЮНІСЕФ із реагування на надзвичайні ситуації Мануель Фонтейн.

Два місяці тому за сприяння ЮНІСЕФ біля центру прийому переселенців встановили модульні будинки, де медики надають допомогу тим, хто приїхав. Окрім медичних працівників, на місці працюють представники служби у справах дітей міськради. Вони роздають родинам рюкзаки, які наповнюють засобами гігієни, канцелярією, підгузками.

- Сьогодні отримуємо від ЮНІСЕФ великі набори засобів для гігієни. Вже на сьогодні 100 роздано, сьогодні наші партнери привезли ще 87, і це буде обов’язково направлено саме для родин з дітьми, тому що там є дитячий одяг. Сьогодні ми вже відвантажили таку ж гуманітарну допомогу і для наших запорізьких родин, де є дітки з обмеженими можливостями. 163 набори засобів для гігієни і продуктових наборів отримують наші діти з обмеженими можливостями і 146 наборів — люди похилого віку, - розповіла начальниця міської служби у справах дітей Наталія Сиворакша.

Міська влада запевняє, у подальшому продовжить плідну співпрацю з представниками міжнародної організації. Зусилля спрямують на підтримку сфери освіти та медицини.

- Ми підписали Меморандум з цією потужною відомою на весь світ організацією, вона звернула увагу саме на Запоріжжя, тому що Запоріжжя зараз є прихистком для наших переселенців. Сьогодні три місяці як працює цей центр, і вже ми прийняли понад 140 тисяч переселенців. Хочу зауважити, що 70 тисяч з них залишилися у місті Запоріжжі, - зауважив в.о. міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Представники ЮНІСЕФ залишаться у місті до вересня аби сприяти вирішенню питання старту навчального року офлайн.