У центрі Запоріжжя тривають роботи з благоустрою

09.06.2022 17:10

У Вознесенівському районі підрядна компанія зпилює аварійні дерева та обрізає сухе гілля. На перетині вулиць Незалежної України та Гагаріна вже видалили близько 40 дерев та перейшли у квартал між проспектом Соборним та вулицею Незалежної України.

Роботи тривають в цьому кварталі вже кілька днів. В першу чергу видаляють аварійні тополі, берести та в’язи. Адже окрім сухого гілля, вони є джерелом алергійного пуху. В цьому кварталі знести або обрІзати треба близько 20 дерев.

Видалення дерев виконується за побажаннями мешканців, але з урахуванням кількості насаджень. Насамперед виїжджають на локації, де аварійних рослин багато.

- Зараз працюємо в цьому кварталі і намагаємось виконувати всі роботи комплексно, наразі є досить велика проблема з паливними матеріалами і досить важко вибудувати логістику. Тому ми якраз і дотримуємось нашого принципу, який минулого року започаткували - це робота згідно з картою району, згідно з кварталами, згідно з нашими секторами для того, щоб повністю виконати заплановане в одному місці, а не їздити спилювати по одному дереву за однією адресою, - розповів голова Вознесенівської райадміністрації Віталій Лисенко.

Наразі в районі потребують санації близько 4 тисяч аварійних дерев. Цього року згідно з бюджетними асигнуваннями планують видалити або обрізати 600. Наближчим часом такі роботи буде виконано за кількома адресами на вулицях Сєдова, Незалежної України та Перемоги.