Запорізькі комунальники займаються благоустроєм міста

09.06.2022 17:15

Так, у всіх районах міста комунальники облаштовують газони, виконують покіс бур'янів. Станом на 9 червня вже прибрано понад 200 гектарів міських газонів з початку сезону.

Сьогодні працювали на проспекті Соборному та прилеглих вулицях. Для покосу використовують як ручні мотокосарки, так і машинки для підстригання газонів та навіть спеціальні трактори. Це дозволяє охопити великі ділянки та зробити покіс дійсно якісним. Таким чином за день працівники КП «Зеленбуд» викошують в середньому від 8-8,5 гектарів трави в залежності від кількості задіяної техніки.

- У нас плановий покіс трави, займаємося благоустроєм. Набережна, проспект Соборний – всі вулиці мають бути покошені та прибрані. Вдень з мотокосами проходимо територію близько 2 тис. квадратних метрів. Так, за сьогодні одну половину проспекту пройдемо, завтра – іншу, - розповідає працівник КП «Зеленбуд» Максим Жданов.

Також зелені зони ретельно поливають. Насамперед працюють у парках, скверах та інших місцях, де рослини потребують додаткової вологи.

Через брак пального наразі кількість таких ділянок скорочена, обирають найбільш важливі. Та все ж щоденно зелені насадження міста отримують близько 50 кубометрів води.

 Так, сьогодні зранку працівники КП «Зеленбуд» поливали дерева, квіти та кущі на бульварі Шевченка та в парку Трудової Слави.

- Сьогодні плануємо полити дерева, кущі, квітники. Єдина незручність у тому, що запоріжці часто залищають неправильно припарковані авто, що заважає виконувати роботу, - зазначив працівниця КП «Зеленбуд» Оксана Байталюк.