Щодо реалізації Міської комплексної програми соціального захисту населення

06.07.2022 20:30

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Навіть в умовах повномасштабної війни та дефіцитного бюджету ми продовжуємо втілювати в життя важливі міські програми. Зокрема Міську комплексну програму соціального захисту населення, мета якої - допомога запоріжцям, що потребують першочергової підтримки. Так завдяки цій програмі адресну цільову допомогу отримують зокрема діти з інвалідністю, діти з аутизмом, люди, хворі на онкологію, родини, які виховують двох дітей з інвалідністю та низка інших незахищених категорій населення. За перше півріччя поточного року таку адресну цільову допомогу отримали 3300 запоріжців. Загальна сума допомоги склала 6 мільйонів 600 тисяч гривень.

Також в рамках цієї програми запоріжці, які опинились у складних життєвих обставинах або потребують дороговартісного лікування, можуть отримати матеріальну допомогу за особистими зверненнями. За перше півріччя поточного року таку допомогу отримали 4615 людей на загальну суму 9 мільйонів гривень. Ці кошти у більшості випадків виділялися на лікування.

Також хочу відзначити, що програма фінансується не за рахунок державних субвенцій, а безпосередньо з бюджету Запорізької територіальної громади.

А це означає, що дуже велика кількість запоріжців (зокрема запорізьких платників податків) долучилися до допомоги людям, яким вона вкрай необхідна. Дякую кожному.

Разом переможемо і все буде Україна!

Тихої усім ночі.