У Запоріжжі літні люди та люди з інвалідністю займаються у творчих гуртках

11.07.2022 15:30

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- У Запоріжжі продовжує працювати міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Там функціонує шість відділень денного перебування, організовано роботу «Університету третього віку» та працює дванадцять гуртків за різними напрямками. Саме в цьому закладі люди похилого віку та люди з інвалідністю можуть розкрити свої творчі здібності, навчитися новому, поспілкуватися та відволіктися від буденних проблем.

В умовах сьогодення особливо актуальним у центрі став гурток «Арт-терапії». Фахівці цього відділення допомагають людям подолати депресію за допомогою живопису. Викладачі мають свій індивідуальний підхід до кожного з вихованців, враховують їхні вміння та інтереси. Вони майже «лікують» творчістю. Тому усі заняття проходять цікаво, а головне - ефективно.

Хочу зазначити, що наразі міський територіальний центр соціального обслуговування відвідує понад 600 людей похилого віку та людей з інвалідністю. Творчі заняття допомагають їм покращити якість свого життя та сформувати активну життєву позицію, а головне – допомагають знизити рівень тривоги та стресу через війну.

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev