У міськвиконкомі обговорили питання вдосконалення роботи приватного міського громадського транспорту

11.07.2022 20:00

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Вдосконалення роботи приватного міського транспорту в умовах наслідків повномасштабної війни

Такою була тема сьогоднішньої наради з приватними перевізниками, які обслуговують міські маршрути.

З перших днів повномасштабної війни наші приватні перевізники зустрілися з рядом викликів, які суттєво ускладнювали їхню роботу. Ми чудово це розуміли і тому у певних моментах пішли їм на зустріч. Зокрема ми тимчасово призупинили запровадження у маршрутках GPS-навігації, яка потребує від перевізників додаткових витрат, та з огляду на складну ситуацію з паливом прийняли рішення про підвищення вартості проїзду в маршрутках.

Але усі ми поступово пристосовуємося до нових реалій воєнного часу. І так як забезпечення належної якості пасажирських перевезень продовжує залишатися для нас пріоритетним питанням, сьогодні ми озвучили приватним перевізникам ряд умов для їхньої подальшої роботи.

Зокрема ми прийняли рішення відновити контроль якості роботи перевізників та дотримання ними їхніх договірних обов’язків. Тих перевізників, які не дотримуватимуться прописаних у договорах умов, очікують штрафи. Також ми наголосили на необхідності коригування графіків руху транспорту на маршрутах, аби містяни мали змогу планувати свої поїздки. Окрім того, ми підкреслили важливість подовження графіку руху маршруток у вечірній час.

Також домовилися про те, що будемо зустрічатися з представниками автозаправних станцій для того, щоб вирішити питання щодо продовження часу роботи автозаправок. Це суттєво покращить графік роботи міського приватного транспорту на автобусних маршрутах.

Сподіваюся, що наша подальша співпраця буде плідною та конструктивною, а головне – корисною для містян.

З актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev