Щодо роботи міських лікарень

20.07.2022 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні розповім вам про роботу міських лікарень. Усього у Запоріжжі їх нараховується 12. В умовах повномасштабної війни вони продовжують працювати і надають допомогу усім, хто її потребує. Зокрема внутрішньо переміщеним особам. За перші шість місяців цього року за амбулаторною медичною допомогою до лікарень нашого міста звернулося більше трьох тисяч вимушених переселенців. А у стаціонарах наших дитячих лікарень допомогу отримали більше двох з половиною тисяч дітей внутрішньо переміщених осіб.

У всіх лікарнях нашого міста сформовано запас медикаментів, медичних виробів та розхідних матеріалів. Також лікарні отримують гуманітарну допомогу у вигляді лікарських засобів та товарів медичного призначення, які спрямовуються на надання медичної допомоги усім нашим пацієнтам.

Проблем з укомплектованістю лікарень медичним персоналом в нас немає. Дійсно, близько 360 медичних працівників з початком повномасштабної війни звільнилися та виїхали із Запоріжжя. Однак на їхні місця влаштовуються інші фахівці. До речі, на роботу у міські лікарні вже влаштовано 86 осіб. Загалом зараз у наших лікарнях працює майже 4 тисячі медичних працівників. Усі вони отримують заробітну плату в повному обсязі та у встановлені терміни. Проблем та заборгованості по цим виплатам немає.

Також нагадую вам, що всі лікарні міста фінансуються за рахунок коштів Національної служби здоров’я України, з міського бюджету та з власних находжень. Зокрема, з бюджету громади на потреби лікарень у першому півріччі цього року було виділено приблизно 99 мільйонів гривень.

Дякую усім медичним працівникам нашого міста за те, що в такий складний час ви цілодобово стоїте на варті захисту людського життя.

Разом переможемо!

Тихої усім ночі.