Міські лікарні Запоріжжя отримали дизель-генератори від соціально відповідального бізнесу

26.07.2022 19:40

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- В умовах повномасштабної війни від шизофренічної путінської орди можна чекати чого завгодно. Дії рашистів непередбачувані – вони спокійно можуть відкривати вогонь по мирному населенню та знищувати цивільну інфраструктуру.

Саме тому ми повинні бути підготовленими до різних варіантів розвитку подій. І саме тому наші базові лікарні, в яких надають допомогу, як цивільному населенню, так і військовим, вже забезпечені додатковим джерелом живлення.

Це стало можливим завдяки комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест, який спільно з Фондом Ріната Ахметова профінансував встановлення систем резервного живлення у двох лікарнях Запоріжжя. Чотири нові потужні дизельні генератори здатні в автономному режимі забезпечувати роботу таких важливих відділень, як травматологія, хірургія, реанімація, а також роботу ключового обладнання - кисневих станцій, ангіографів, апаратів МРТ тощо. У разі аварійних відключень лікарі та медичні працівники зможуть безперебійно проводити необхідні дослідження та рятувати людські життя.

Хочу висловити щиру подяку комбінату «Запоріжсталь» за оперативну реакцію на наше звернення та за те, що вони постійно беруть участь у життєзабезпеченні Запоріжжя. Саме завдяки плідній співпраці міської влади, соціально відповідального бізнесу, волонтерських організацій та усіх небайдужих містян Запоріжжя продовжує бути надійним тилом для нашого фронту і працює для наближення нашої Перемоги.