У Запоріжжі покращують матеріально-технічну базу медзакладів

17.08.2022 10:15

В обласному центрі продовжується робота над укріпленням матеріально-технічної бази медичних закладів. Зокрема, цьому допомагають міжнародні та українські благодійні, гуманітарні організації.

Так, за сприяння БО Burgerstiftung Barnim Uekermark, БО БФ Національна агенція Гуманітарної допомоги «Здорові», Місії HEKS EPER в Україні, БФ «Смарт Медікал Ейд ЮФ» та інших медичні заклади отримали низку різних приладів, потрібних для проведення обстежень та медичних маніпуляцій.

Лікарні міста поповнилися новітньою апаратурою, зокрема ультразвуковою діагностичною системою. Цей метод дослідження заснований на дії ультразвукових хвиль, які допомагають відобразити на моніторі стан внутрішніх органів та візуально побачити які саме процеси з ними відбуваються.

УЗД використовується не тільки при планових оглядах, а й при гострих станах, адже допомагає швидко встановити причину болю та розпочати вчасно лікування.

Також були отримані механічний вимірювач артеріального тиску, електрокардіограф, комплексний інгалятор, інфузійний насос, операційний і оглядовий світильники та дефібрилятор-монітор. Останній зокрема стане у нагоді у випадку надання невідкладної та терапевтичної допомоги пацієнту. Він також знадобиться для функцій догляду за хворим, що допомагає у спостереженні та реєстрації показників життєдіяльності після реанімації.

Зазначимо, все це обладнання є невід’ємною частиною вимог до закладів охорони здоров’я щодо укладення договору з Національною службою здоров’я України в рамках Програми медичних гарантій.