Щодо реорганізації комунальних стоматологічних полікліник

02.09.2022 22:00

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Раніше я вже розповідав вам про оптимізацію медичної галузі міста. І сьогодні, щоб вже остаточно закрити цю тему, хочу ознайомити вас з планами реорганізації міських стоматологічних поліклінік.

У результаті оптимізації у Запоріжжі будуть працювати «Стоматологічна поліклініка №5», розташована у Шевченківському районі, а також реорганізована комунальна «Стоматологічна поліклініка №1». Вона буде розташована у Вознесенівському районі та матиме філії ще у трьох районах міста – Комунарському, Олександрівському та Дніпровському.

Така реорганізація стоматполіклінік дасть можливість забезпечити доступність пільгового зубопротезування, яке фінансується з міського бюджету, та збільшить потужність надання ургентної медичної допомоги, а також допомоги дітям.

Таким чином, містяни будуть забезпечені доступними послугами лікарів-стоматологів. Цьому також сприятиме відкриття стоматологічних кабінетів на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги, що, в першу чергу, зробить територіально більш доступною дитячу стоматологічну допомогу та дозволить пацієнтам своєчасно отримувати ургентну стоматологічну допомогу.

Щодо робочих місць, то враховуючи наявність великої кількості вакантних посад, скорочення медичних працівників у стоматологіях не планується – усі вони залишаться працювати на своїх місцях та надаватимуть мешканцям Запоріжжя доступні стоматологічні послуги.

Зараз у кожного свій фронт і разом ми переможемо! Не зважаючи на будь-які обставини та будь-яких ворогів.

Тихої усім ночі.