Щодо гуманітарної допомоги, яку отримувало Запоріжжя

06.09.2022 13:55

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Кілька днів тому обіцяв вам докладніше розповісти про ту гуманітарну допомогу, яку Запоріжжя отримувало безпосередньо від наших міжнародних і українських партнерів та від міст-побратимів.

Серед тих, хто допомагав Запоріжжю - Дитячий Фонд ЮНІСЕФ, Благодійна Організація HEKS/EPER, Благодійний Фонд BGV, Асоціація «Лікарі Світу», низка німецьких, італійських та португальських міст та ще цілий ряд небайдужих людей та організацій. Загалом з лютого по квітень Запорізька міська рада уклала більше п’ятнадцяти угод про співпрацю з різними міжнародними та українськими партнерами.

Серед отриманої від них допомоги - продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни, одяг та ряд інших товарів першої необхідності. Так, наші партнери нас дуже підтримували, але все одно це була лише капля в морі (буквально кілька відсотків) від реальної кількості допомоги, необхідної усім соціально незахищеним містянам та переселенцям.

У той же час до Запоріжжя з кожним днем прибувало все більше й більше людей. Багато хто з них їхав вже не транзитом, а залишався у Запоріжжі на тривалий час. А з урахуванням того, що у нашому місті проживає багато соціально незахищених верств населення, яким під час війни особливо нелегко, кількість людей, які знаходяться у Запоріжжі та потребують допомоги, постійно зростала.

І тільки завдяки тому, що свого часу місто підтримала область, надавши нам додаткову гуманітарну допомогу, ми змогли забезпечити продуктовими наборами більше ста сорока тисяч людей, що знаходилися у складних життєвих обставинах. Думаю, що усі ви пам’ятаєте, скільки людей тоді приходило за тією гуманітарною допомогою, і які черги були в пунктах її видачі. І до речі хочу додати, що уся та допомога була облікована і видавалася кожній людині під запис.

Ми дуже вдячні і нашим міжнародним партнерам, і містам-побратимам, і обласному гуманітарному штабу за підтримку і співпрацю. Але при цьому ми «невдячні» тим так званим «правдорубам», які зараз, до завершення слідчих дій, розхитують інформаційне поле навколо питання з гуманітарною допомогою. Адже завдяки тому бруду, який вони у своїх політичних інтересах виливають в соцмережах, міжнародні партнери, про яких я згадував раніше, зараз поставили нашу співпрацю на паузу. Тож, нешановні демагоги, питання: кому за це мають подякувати запоріжці і люди, які втекли до нас від війни?