Щодо внеску запорізьких підприємців в економіку міста

06.09.2022 21:20

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

Кілька днів тому в Україні відзначали День підприємця. І сьогодні я хочу розповісти вам про вклад запорізьких підприємців в економіку нашого міста та в нашу спільну працю на Перемогу.

Так, війна негативно вплинула на роботу нашого малого та середнього бізнесу. З початку повномасштабної війни багато хто із місцевих підприємців був змушений призупинити свою діяльність. Та на цей час стан справ вже трохи покращився - зараз тенденція відновлення роботи малого бізнесу тримається на рівні. На це вплинули адаптація до роботи в умовах дії воєнного стану, повернення людей до міста і відносна стабілізація військової ситуації у нашому регіоні.

Тим не менше в умовах дії воєнного стану низка бізнесів все одно змушені певним чином обмежувати свою діяльність. Зокрема торгівельні мережі переорієнтовуються на більш доступні за ціною товари та періодично створюють і поповнюють запаси на випадок перебоїв у логістиці та відсутності можливості оперативного підвозу товарів. В цілому цьогоріч бізнес очікує скорочення рівня продажів на 46% відносно показників минулого року.

Та, не зважаючи на усі складнощі, запорізькі підприємці не лише продовжують працювати в умовах дії воєнного стану, забезпечують робочі місця і наповнюють міський бюджет, а ще й активно допомагають захисникам України та внутрішньо-переміщеним особам. Представники місцевого бізнесу готують їжу для військових та переселенців, передають їм продукти та медичні засоби, проводять благодійні аукціони та концерти, кошти з яких передають на потреби запорізької тероборони, безкоштовно забезпечують тимчасове проживання вимушених переселенців, працевлаштовують людей, які приїхали до нас з окупованих територій, та роблять ще дуже багато важливих справ для української Перемоги.

Дякую усім запорізьким підприємцям за патріотизм, сміливість та небайдужість. Зараз у кожного з нас свій фронт і разом ми обов’язково переможемо.

Тихої усім ночі.