Запорізький «Металург» розпочав виступи у першій лізі

07.09.2022 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Свої виступи у першій лізі Чемпіонату України з футболу розпочав Міський футбольний клуб «Металург». І сьогодні я розповім вам про ситуацію у нашому футбольному клубі та про його найближчі плани.

Хочу нагадати, що на момент дострокового завершення сезону наш «Металург» лідирував у Другій лізі. Безпрограшна серія команди налічувала 19 матчів, 13 перемог та 6 нічиїх. У результаті «Металург» визнали чемпіоном у Другій лізі і команда вийшла до Першої ліги. Тож у новому сезоні «Металург» грає вже у Першій лізі Чемпіонату України з футболу.

Цього року у Першій лізі виступає 16 команд. Запорізька команда грає у групі «Б». Нашими суперниками стали, зокрема, київська «Оболонь», «Полтава» та «Кремінь» з Кременчука.

На цей час «Металург» вже провів дві стартові гри. Матч з «Кремнем» завершився з рахунком три-три, а черкаський «ЛНЗ» нашим футболістам вдалося обіграти з рахунком два-один.

Зазначу також, що у цьому сезоні друга команда «Металурга» виступає у Другій лізі. Перша гра вже відбулась. «Металургівці» зіграли внічию 2-2 з київським «Рубіконом».

Обидва «Металурги» проводили домашні ігри на власній арені. Відповідні погодження були отримані від Запорізької обласної військової адміністрації та від управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Таке погодження отримується перед кожною домашньою грою. З міркувань безпеки усі матчі проходять без глядачів.

Також зазначу, що зараз поки ще важко оцінити рівень наших суперників у Першій лізі. Але тим не менше перед запорізькою командою поставлено завдання завоювати за підсумками першого етапу місце у першій четвірці. Це дасть можливість футболістам «Металурга» боротися у подальшому за медалі.

Побажаємо нашим гравцям вдалого сезону та успішних матчів. Віримо, що їм все вдасться.

Разом переможемо.

Тихої усім ночі.