Державний аграрний реєстр: онлайн-платформа для прямої взаємодії держави й агровиробників

12.09.2022 11:55

Для прямої та єдиної взаємодії держави та агровиробників цьогоріч 12 серпня Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило онлайн-платформу Державний аграрний реєстр (ДАР), яка тепер відкрита для реєстрації для всіх українських аграріїв.

Цей сервіс створений передусім для того, що спростили аграріям процедуру отримання державної підтримки.

Починаючи з 1 вересня 2022 року у ДАР розпочато прийом заявок у рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн. 16 серпня 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив відповідний Порядок використання коштів.

Агровиробники, зареестровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик i технічної допомоги від ЄC та інших міжнародних донорів.

Витративши лише кілька хвилин на реєстрацію в ДАР, aгpapii зможутъ у режимі реального чacy отримати доступ до інформації про наявні програми державної підтримки та подати заявку на них онлайн з дому чи офісу.

Для реестраціі фермеру потрібен лише електронний підпис. Система створена за підтримки ЄC, з урахуванням найкращих європейських практик.

Доступ до Державного аграрного реєстру за посиланням: https://www.dar.gov.ua.