Щодо екологічної ситуації у Запоріжжі

13.09.2022 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

Я вже говорив з вами про маленькі підприємства, які ведуть незаконну діяльність та створюють у різних районах Запоріжжя локальні осередки забруднення та смороду. Це беззаконня треба припиняти, тому я знову прошу вас долучатися та надавати нам інформацію про такі підприємства. Усі ваші заяви ми опрацюємо і передамо до правоохоронних органів.

При цьому не слід забувати, що ми живемо в індустріальному місті, в якому спочатку було побудовано заводи, а вже потім навколо них без дотримання належних норм зводилися багатоповерхівки. Це було зроблено не нами, але саме ми повинні зараз це вирішувати. Тому на цей час опрацьовуються пропозиції щодо законодавчих змін, які могли б дозволити на місцевому рівні посилити контроль за підприємствами-забруднювачами.

Окрім того, вже найближчим часом нами буде підписано Меморандум, який дозволить нам отримувати дані громадського моніторингу якості повітря. Ці дані дозволять міській владі не лише краще розуміти що саме відбувається з повітрям у Запоріжжі (причому не на наступний день, а одразу у форматі «онлайн»), а ще й дасть можливість оптимізувати роботу мобільної лабораторії та скоординувати наші дії та управлінські рішення на місцевому рівні.

Питання складне, питання потребує часу, але і ми на місці не стоїмо. Зараз у кожного свій фронт і разом ми переможемо.

Тихої усім ночі.