До прокуратури передані матеріали щодо підприємства-забруднювача

14.09.2022 20:20

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Передали до прокуратури матеріали про підприємство-забруднювача повітря, розташоване на Базовій, 10.

Продовжуємо отримувати звернення щодо забруднення повітря місцевими підприємствами. Зокрема, до нас надійшла інформація про ТОВ «ПРАЙМ-БІО», яке знаходиться на вул. Базова, 10. Це підприємство займається виготовленням альтернативного палива з лігніну.

Раніше, згідно розробленого алгоритму, екологи та юристи міськради вже здійснювали виїзд на місце для перевірки. На момент відвідування обладнання підприємства не працювало, тому ми й далі продовжили стежити за його діяльністю. Нещодавно адміністрація Шевченківського району отримала інформацію про те, що обладнання підприємства знову працює та забруднює атмосферу.

А сьогодні в медіапросторі з’явився сюжет одного з місцевих телеканалів, де журналісти стоять на фоні цього підприємства і розповідають, що місцеві мешканці продовжують скаржитись на сморід, а влада нібито не робить ніяких дій.

Та поки ці журналісти роблять замовні матеріали, ми продовжуємо працювати і ще минулої п’ятниці екологи та юристи міськради спільно з представниками районної адміністрації по Шевченківському району у присутності правоохоронців знову виїхали за вказаною адресою.

Під час повторної перевірки на прилеглій території спостерігалось інтенсивне задимлення бурого кольору. В результаті, були складені акти про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 241 Кримінального Кодексу України. На основі цих актів сьогодні ми подали заяву до Запорізької обласної прокуратури.

Чекаємо реакції правоохоронців та сподіваємось, що ця справа в прокуратурі не загубиться. А от питання, навіщо місцеві телеканали і люди, які їх контролюють, продовжують розхитувати ситуацію у місті, - залишається відкритим.

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev