Щодо допомоги захисникам України та укріплення Запоріжжя

14.09.2022 20:35

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Кожного вечора я кажу вам: «Разом переможемо!», тому що українська Перемога – це наша спільна справа. І сьогодні я хочу відзвітувати вам про ту допомогу, яку з початку повномасштабного вторгнення ми надавали нашим Збройним Силам, Нацгвардії, теробороні та добробатам.

Розпочну з цифр. З лютого по серпень на допомогу нашим захисникам та захисницям було спрямовано 185 мільйонів та 195 тисяч гривень. Це ресурси бюджету Запоріжжя, міських комунальних підприємств, а також позабюджетні кошти. Зокрема з бюджету міста було виділено 102 мільйони та 173 тисячі гривень. З них вже витрачено 52 мільйони та 275 тисяч. Заплановано витратити ще 49 мільйонів 897 тисяч гривень.

Куди ж пішли ці кошти? Наведу кілька цифр. Більше сорока шести мільйонів було витрачено на організацію фортифікаційних споруд. На ці гроші було облаштовано близько трьохсот опорних пунктів та збудовано більше чотирьохсот кілометрів окопів та траншей, які заходять навіть на територію Дніпропетровської та Донецької областей. До речі, для порівняння, що таке 400 кілометрів траншей? Це чотирикратна відстань від Мелітополя до Чонгара. Тобто дві поїздки з Мелітополя до Чонгара туди та у зворотному напрямку.

Ще більше сорока дев’яти мільйонів гривень пішли на забезпечення наших воїнів та правоохоронців бронежилетами, касками, аптечками, супутниковими телефонами, формою, спорядженням, інвентарем, транспортом та харчуванням. Окрім того, ми передали їм 40 одиниць транспорту комунальної власності.

Більш детально про усю допомогу я розповім вам в окремому пості. А поки що скажу, що ми будемо працювати у цьому напрямку і далі, адже багато укріплень та допомоги нашим захисникам та захисницям не буває. І вже найближчим часом ми плануємо передати бійцям сто десятої Запорізької окремої бригади територіальної оборони дві тисячі комплектів зимової форми.

Зараз у кожного свій фронт і разом ми переможемо.

Тихої усім ночі.