Щодо ситуації на Запорізькому напрямку

15.09.2022 11:05

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Розпочалася двісті четверта доба нашого героїчного протистояння рашистським окупантам.

Оперативна обстановка на лінії фронту на Запорізькому напрямку практично не змінилась. Противник, як і раніше, продовжує зосереджувати свої зусилля на утриманні захоплених районів частини нашої області та веде повітряну розвідку.  А ще учора російські злочинці обстріляли позиції наших військ на Оріхівщині та Пологівщині.

Окрім того, ворог, порушуючи всі норми Міжнародного гуманітарного права, знову обстріляв мирні будинки, міста та села. Тільки протягом минулої доби у ГУНП отримали 37 повідомлень від мешканців Пологівського та Василівського районів про руйнування цивільних об’єктів.

Також, за інформацією Генштабу, щоб утримати тимчасово захоплені території путінська армія намагається укріпити першу лінію оборони у Запорізькій області, переміщаючи свої резерви зі складу підрозділів 3-го армійського корпусу, а також залишки підрозділів, які були виведені з Харківського напрямку.

У свою чергу українські захисники міцно тримають оборону та дають ворогу гідну відсіч. Віримо в наші Збройні Сили! Перемога буде за нами!

Слава Україні!

Героям слава!