Міська влада розповіла про підготовку до опалювального сезону в ефірі програми «Акценти» на телеканалі МТМ

15.09.2022 17:00

«Акценти» – інформаційно-аналітична програма, яка виходить щодня у прямому ефірі телеканалу МТМ за участі експертів з метою обговорення та аналізу актуальних тем, які хвилюють запоріжців. Вчора, 14 вересня, гість студії – заступник міського голови Запоріжжя Віктор Гординський - розповів про процес підготовки міської інфраструктури до опалювального сезону та про запасний план у випадку обстрілів російськими окупантами критичної інфраструктури.

У ході програми заступник міського голови Віктор Гординський розповів, що підготовка до опалювального сезону в Запоріжжі проходить за графіком. У цьому процесі задіяні всі комунальні служби міста. 

- Силами концерну «МТМ» нам вдалось відремонтувати майже 15 км зовнішніх мереж теплопостачання. Окрім того, паралельно ведеться підготовка котелень. «Водоканал» теж розробив та виконує певні заходи – це ремонт зовнішніх мереж водопостачання, зовнішніх каналізаційних мереж, промивка, підготовка водоочисних споруд. Залишився останній етап – це підготовка внутрішньобудинкових мереж. Ця функція – на ОСББ та керуючих компаніях, - розповів Віктор Гординський.

Заступник міського голови додав також, що завдяки відключенню міста від гарячого водопостачання комунальникам вдалося провести ті відновлюванні роботи та ремонти, які не виконувались десятками років.

- Так, наприклад, на вул. Адмірала Нахімова – вдалось відремонтувати центральний трубопровід діаметром від 500 до 700 мм, який за 20 років не було можливості відремонтувати, тому що котельня постійно працювала, - зазначив чиновник.

Він також наголосив на тому, що цього опалювального сезону зберігаються такі ж температурні норми, що й минулих років. Так, опалення має запрацювати при середньодобовій температурі 8 градусів протягом трьох діб поспіль. А у житлових приміщеннях повинна підтримуватися температура 18 градусів.

Також, за словами Віктора Гординського, в місті опрацьовують аварійні сценарії дій у випадку форс-мажорних обставин: при обстрілах росіянами критичної інфраструктури, при зменшенні тиску чи обсягу газу, при відсутності тепло- та електропостачання.

- Опрацьовуємо зараз питання облаштування пунктів обігріву для запоріжців. Так, в нашому місті на базі шкіл працюють 107 терцентрів – через них буде надаватися інформація про розташування пунктів обігріву. До того ж у нас в 1783 будинках є найпростіші укриття –підвали, в цих приміщеннях буде тепліше, ніж в інших, тож вони також зможуть використовуватися як пункти обігріву. Також ведемо перемовини з власниками приміщень різних форм власності з міні-котельнями, щоб використовувати і їх як пункти обігріву. Окрім цього, розглядаються для цих цілей палаци культури, лікарні, дитсадки. Найближчим часом зведемо всю інформацію в єдиний алгоритм і зможемо презентувати його жителям Запоріжжя, - зазначив заступник міського голови.

Повний випуск програми можна подивитись за посиланням.