У Запоріжжі стартувала сьома виставка плакатів воєнного часу

19.09.2022 15:45

Сьогодні, 19 вересня, на фасаді Туристичного інформаційного центру розпочала свою роботу персональна виставка київської графічної дизайнерки Даші Подольцевої з серії «Плакати воєнного часу».

Даша Подольцева — українська графічна дизайнерка та художниця з Києва. Вивчала академічний малюнок та живопис в майстерні Олександра Титова. Навчалася на літній школі Central Saint Martins/Univercity of Arts London, школах плакату Петра Банкова, випускниця школи урбаністики Canactions.

Брала участь у понад 10 виставках: як групових, так і персональних. Працює з такими темами, як публічний простір, предметний світ та «тимчасові незручності».

- Тема виставок залишається незмінною - це тероризм рф та героїзм українців на фоні повномасштабної війни в нашій країні. Ми пропонуємо українським митцям долучатися, вони - залюбки погоджуються, - розповів директор ТІЦ Олексій Каніщев.

До експозиції «Плакати воєнного часу» увійшло 54 роботи дизайнерки. Частина плакатів вже побували на антивоєнних мітингах та виставках у Англії, Швейцарії, США, Грузії, Польщі, Італії, Японії, Кореї та Україні.

Роботу мисткині можна побачити на фасаді ТІЦ по проспекту Соборному, 151, а також на рекламних кубах по місту.

Виставка працюватиме до 2 жовтня.