До запорізької лікарні завітали представники іспанської організації

23.09.2022 15:00

До КНП «Міська лікарня №4» навідалися представники філії Асоціації «Medicos del Mundo» в Україні («Лікарі світу»/MdM) й поспілкувалися з керівництвом та персоналом медзакладу.

Зокрема обговорили питання надання паліативної допомоги пацієнтам з числа мешканців міста Запоріжжя та внутрішньо переміщених осіб, які прибули з територій, де тривають активні дії або які перебувають у тимчасовій окупації. Це переважно літні люди, які залишилися без підтримки рідних і постраждали внаслідок воєнних дій.

Особливу увагу приділили наданню психологічної допомоги медичним працівникам, які безпосередньо працюють з такими пацієнтами. Адже саме вони через специфіку професії знаходяться у групі підвищеного ризику і відповідно мають високий ризик вигоряння.

Паліативна допомога передбачена для пацієнтів із серйозними хворобами й націлена на поліпшення їх симптомів. У КНП «Міська лікарня № 4» для них відведено 10 ліжко-місць у терапевтичному відділенні. Наразі на обліку у медзакладі перебувають восьмеро таких пацієнтів.

Зазначимо, влітку був підписаний меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між міською владою та Асоціацією «Medicos del Mundo». Його мета – взаємодія у рамках виконання програми «Надання гуманітарної допомоги на різних рівнях охорони здоров’я, а також населенню, що постраждало від військових дій в Україні».

Серед пріоритетних напрямків роботи – допомога вимушеним переселенцям, ліквідація наслідків надзвичайних і кризових ситуацій, зокрема забезпечення доступу до медичних послуг для вразливих груп населення.