Вітання з Днем міста та Днем визволення Запоріжжя

14.10.2022 09:00

Дорогі земляки!

Щиро вітаю вас з Днем міста і з 79-літтям визволення Запоріжжя від нацистів.

 

На жаль, у ці дні в місті лунають не святкові салюти, а вибухи від ворожих обстрілів. Але навіть під прицілом рашистських ракет наше старовинне, козацьке, працьовите, гостинне, чудове і незламне Запоріжжя не здається в полон відчаю.

 

Майже 80 років тому, у жовтні 1943 року, наше місто вигнало нацистських загарбників геть, і фронт покотився далі на захід. Саме цю подію, звільнення Запоріжжя, ми і відзначаємо тепер щороку 14 жовтня.

 

Тоді, в 43-му, наші земляки також потерпали від жорстокого ворога. І врешті-решт вони його здолали! Та історія вирішила перевірити нас на міцність ще раз. І ми не підведемо своїх героїчних предків. Так само, як і вони, ми Переможемо, ми з честю переживемо важкі часи, ми пом’янемо загиблих, ми загоїмо воєнні рани і ми відновимо наше рідне Запоріжжя та наш неповторний проспект Соборний.

 

Так, цьогорічний День міста ми зустрічаємо з болем у серці. Але при цьому ми згуртовані і у нас одна мета – Мир та Перемога. І ми з вами все відсвяткуємо. Все у нас буде – і причепурене місто, і тисячі людей у гарному настрої з гарного приводу, і святкові концерти. Ми обов’язково повернемо собі мирне і гідне життя.

 

З Днем міста вас, мужні та оптимістичні запоріжці!

 

Секретар міської ради                                                      Анатолій Куртєв