Відомий запорізький фотограф презентував нові роботи про Хортицю

01.11.2022 13:50

Комахи, змії, равлики та хортицькі квіти — все це можна побачити в новому фотоальбомі запорізького фотохудожника Ігоря Лаврова «Заповідна Хортиця. Чарівний світ макро». Це видання митець презентував у Центральній міській бібліотеці, поєднавши з фотовиставкою. Для неї автор відібрав 12 свох робіт.

Ця серія фотографій є продовженням альбому “Заповідна Хортиця”. Саме під час роботи над ним і виникла ідея показати природу острова через крупний план. Адже ,чекаючи підходу тварини чи сидячи у засідці , фотографував різних жучків за допомогою макрозйомки. Робота над новим фотоальбомом тривала понад рік, на цей час Ігор повністю призупинив всі інші зйомки та фільмував тільки макро.

- Для мене сьогодні, ця презентація, як свято так і крок до наступних пригод, тобто після цього я вже почну робити певні свої висновки, до чого потрібно прагнути і що нам зараз необхідно для того щоб ми несли користь нашій країні,- розповів фотохудожник Ігор Лавров.

За його словами, робота з макро навіть з професійною технікою- справа трудомістка та кропітка. Кожен кадр потребує багато часу та хисту. Так, тільки щоб відзняти макро з тюльпанами на Хортиці, фотографу знадобився тиждень. Митець фотографував їх у три етапи: коли вони щойно прокинулись, потім тоді, як вони вже квітнуть та коли почали відходити.

- Слідкувати за цим, вибирати якесь найсприятливіше світло, або це ранок або вечір, коли вони прокидаються, це така наукова робота. Ти досліджуєш рослини, як вони взагалі в природі реагують на світло, вони коли відчувають тепло, вони починають розкриватись, розпускати свої бутони і це досить цікаво, - пояснив автор виставки.

Тираж нового альбому понад 500 екземплярів. Загалом він містить 60 світлин, 12 з яких можна побачити на виставці. Кожне фото має оригінальний авторський підпис, який доповнює зміст сюжету. Побачити їх запоріжці зможуть до третього листопада у Центральній міській бібліотеці за адресою: вулиця Гоголя, 66.