У Запоріжжі розповіли про роботу електротранспорту в умовах економії електроенергії

05.01.2023 15:50

У Запоріжжі поменшала кількість електротранспорту. Причиною стала економія електроенергії. Менше  і маршрутів, за якими вони курсують. Як нині організована робота тролейбусів та трамваїв – пояснили комунальники.

Наразі у Запоріжжі у зв’язку з економією електроенергії трамваї курсують за чотирма маршрутами. Це "Запоріжжя Ліве – Запоріжцирк", "Павло-Кічкас – Запоріжцирцирк", "майдан Волі– М’ясокомбінат" і "Автострада – майдан Волі".  На лінію виходять десять вагонів. Інтервал їхнього руху коливається від 30 до 40 хвилин.

Пасажири, які користуються електротранспортом, з розумінням ставляться до ситуації. До того ж, електротранспорт на відміну від маршруток та автобусів залишився безплатним. 

-На зупинках на даний момент довго приходиться чекати, проте проїзд безплатний, тож є сенс почекати. Звичайно, на даний момент транспорту не вистачає, але, враховуючи, що стоїть питання світла в квартирах або транспорт, кожен обирає, щоб у квартирах було світло. Чекаємо перемоги, і сподіваємося, що до весни все витримаємо, головне щоб  закінчилася війна, - сказала пасажирка Ганна.

Окрім трамваїв, працює і один тролейбусний маршрут. Він з'єднує правий берег з лівим. Пасажирів перевозять чотири тролейбуси з автономним ходом. А за тролейбусним маршрутом №3 нині курсують автобуси.

-Відновлено рух автобусних маршрутів для перевезення пасажирів, організовано новий маршрут.  Вірніше, він не новий, це тролейбусний маршрут №3, але його обслуговує на сьогодні автобус, оскільки у нас відключається тягова підстанція №6.  Щотижня проводиться пасажирообстеження, на підставі якого приймається рішення, чи достатньо виділеного транспорту, - проінформувала начальниця служби експлуатації КП “Запоріжелектротранс” Марія Чубінідзе.

За словами комунальників, під час вимкнення електроенергії більшість електротранспорту простоює. А от тролейбуси з автономним ходом курсують. Загалом заповнюваність салону електротранспорту становить 60-70 відсотків.