У Запоріжжі матеріальну допомогу отримало понад 26 тисяч містян

11.01.2023 11:15

У 2022 році продовжувалася реалізація Міської комплексної програми соціального захисту населення Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету міської територіальної громади. Одне з ключових завдань цієї програми - підтримка родин з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів, сімей загиблих військовослужбовців та інших.

За інформацією управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, у минулому році адресну цільову допомогу отримали родини з дітьми з інвалідністю, багатодітні родини, особи з інвалідністю, ветерани війни, сім’ї загиблих військовослужбовців, чорнобильці та інші. Всього її виплатили 5,2 тисячам запоріжців на суму 8,46 млн грн.

За особистими зверненнями мешканців міста до міського та районних управлінь соціального захисту населення матеріальну допомогу на проживання або лікування отримали 8,8 тисяч громадян на загальну суму близько 16 млн грн.

Крім цього з липня 2022 року Міською комплексною програмою соціального захисту населення запровадили надання одноразової матеріальної допомоги на придбання водонагрівача (бойлера) найбільш вразливим верствам населення. Таку допомогу було виділено:

  • 50 родинам, які виховують двох та більше дітей з інвалідністю і родинам, в яких дітей з інвалідністю виховують батьки з інвалідністю;
  • 682 особам, які отримують соціальну послугу догляд вдома в Запорізькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг);
  • 8275 отримувачам житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

На що з міського бюджету виділено майже 54,5 млн грн.

У осінньо-зимовий період здійснювалося надання гарячого харчування бездомним особам та іншим громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах, на суму 156 тис. грн. Пункти харчування працювали у Дніпровському, Комунарському, Олександрівському та Заводському районах.

До новорічних свят солодкі подарунки отримала 2 661 дитина, яка потребувала особливої уваги та підтримки.

Всього у 2022 році різного виду допомогу отримали 26,2 тисяч мешканців міста, на що з бюджету було спрямовано понад 80,6 млн грн.