Запорізькі педагоги розповіли, як проходить онлайн-навчання дітей

11.01.2023 18:30

Зимові канікули минули, тож діти знову повернулися до навчання. Щоправда, як і раніше, дистанційно. Під час онлайн-занять вчителі застосовують різноманітні методики. Наприклад, використовують онлайн-дошку. Усе для того, аби учні якомога краще засвоїли отримані на уроці знання. Про особливості онлайн-навчання розповіли педагоги школи «Основа».

За інформацією директорки школи, наразі тут навчається 460 учнів. З них 30 - першокласники. Їм поки  найскладніше, але спільними зусиллями вчителів та батьків все вдається. За словами викладачів, дистанційно намагаються проводити всі уроки – навіть фізкультуру.

- Досвід навчання першокласників в онлайн-форматі у нас вперше. Коли були обмеження під час коронавірусної інфекції, учні все ж відвідували школу хоча б перші кілька місяців навчального року, а потім вже переходили на дистанційне навчання. Зараз ми взагалі не бачили наших першокласників, тому вчителю доводиться застосовувати багато різних нових методик, щоб заохотити учнів до навчання. Навчитися читати й писати дистанційно важко, але за підсумками 1 семестру бачимо, що вже в нас результати є, - розповідає директорка Запорізької школи «Основа» Алла Любімова.

Ще одна особливість онлайн-навчання у воєнний період – повітряні тривоги. За словами педагогів, під час загроз обстрілів уроки доводиться переривати, а дітям вчителі пропонують прямувати до найближчих укриттів.

Проте, під час вимкнення світла навчання намагаються не припиняти.

Загалом, школа «Основа» має чимало відзнак. Зокрема, у закладі кажуть, що традиційно беруть участь і в міжнародних освітніх виставках. Торік представили досвід  впровадження моделей сучасного уроку фізичної культури й вибороли золоту медаль.

- Наша школа нагороджена золотою медаллю і дипломом Міносвіти і науки та академії педагогічних наук. Це вже четверта наша нагорода. Ми дуже пишаємося і вважаємо, що ця нагорода - заслуга нашого педагогічного колективу та робота всієї нашої педагогічної спільноти, - сказала директорка Запорізької школи «Основа» Алла Любімова.