У Запоріжжі триває перевірка найпростіших укриттів

28.04.2023 19:10

Близько сотні найпростіших укриттів нині налічується у Комунарському районі Запоріжжя. Здебільшого вони розташовані у підвальних приміщеннях багатоквартирних будинків. Нині спеціальна комісія у складі представників міського управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міськради перевіряє їх готовність до тимчасового прихистку людей та найголовніше – їх доступність під час оголошення повітряних тривог.

Одне з найпростіших укриттів розташоване в центрі Комунарського району. Тут в одній із багатоповерхівок обладнане сховище, що вміщує 50-100 людей. Окрему кімнату виділили під спальні місця та поставили питну воду. У всьому приміщенні відновили комунікації - світло та водопостачання.

- Тут є кімната, де знаходиться все необхідне: вода і їжа, котра може зберігатися тривалий час. В цьому будинку призначена відповідальна особа, яка мешкає в квартирі №7. Під час оголошення повітряної тривоги мешканці звертаються до неї і всі разом сюди спускаються, - розповіла начальниця відділу по роботу з клієнтами керуючої компанії «Мрія» Людмила Лєдєнцова.

За результатами перевірки представники спеціальної комісії, яка здійснює перевірки, оцінили стан укриття, як придатний.