У Комунарському районі продовжуються роботи з благоустрою

02.06.2023 12:15

В усіх районах міста відбуваються планові роботи з прибирання та благоустрою територій. У тому числі працює Комунарська райадміністрація. Її представники розповіли про виконані завдання.

Так, за результатами обстеження стану дитячих та спортивних майданчиків підрядною організацією продовжуються поточні ремонти. За планом робіт підрядна організація виконує роботи з поточного ремонту урн та лавок в парку ім. Юрія Гагаріна.

Опрацьоване питання щодо передачі в господарське відання КП «ЕЛУАШ» 9 об’єктів зливової каналізації та 6 мостових споруд з оперативного управління районної адміністрації. Документи надані до виконавчого комітету Запорізької міської ради, департаменту управління активами Запорізької міської ради та КП «ЕЛУАШ».

Спільно з управлінням з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради та КРБП «Зеленбуд» проведено обстеження стану зелених насаджень, які перебувають в оперативному управлінні КРБП «Зеленбуд» щодо визначення аварійних та сухостійних дерев для подальшої підготовки актів на їх видалення, а саме: в скверах біля будівлі колишнього кінотеатру «Космос» по вул. Космічній, вул. Культурній та парку по вул. Новокузнецькій – вул. Нагнибіди.

Представники районної адміністрації та фахівці «Укрзалізниці» провели виїзне обстеження стану пішохідного підземного тунелю по вул. Космічній та шляхопроводу по вул. Олександра Говорухи. Складено акт обстеження з визначенням виконавців робіт для усунення недоліків.

Проведено обхід території району стосовно санітарного стану, а саме: перевірено стан покосу прибудинкових територій житлового фонду, санітарний стан контейнерних майданчиків.

Фахівці районної дільниці ШЕД № 6 КП «ЕЛУАШ», згідно з графіком утримання зупинок міського транспорту, щоденно вели роботу з утримання зазначених об’єктів (57 зупинок).

Розпочато роботи з поточного дрібного ремонту проїжджої частини дороги Прибережної магістралі.

Під час негоди, 30-31 травня, фахівцями КП «ЕЛУАШ» з залученням спецтехніки виконано роботи з очищення систем зливової каналізації на проблемних ділянках вулично-шляхової мережі, а саме: пр. Соборний (коло біля автовокзалу), вул. Новокузнецька (І та ІІ коло), Дослідна станція, Прибережна магістраль.

Працівники районної дільниці КРБП «Зеленбуд» виконали роботи з очищення газонів від сміття по району на площі понад 500 000 кв. м. Щоденно в парках та скверах від сміття очищаються 155 урн та підмітаються доріжки площею 7200 кв. м.

Скошено траву на транспортній розв’язці по вул. М. Ласточкіна – вул. Автозаводській – О. Говорухи (3 000 кв. м), у парку ім. Ю. Гагаріна (10 000 кв. м), Прибережній магістралі (19 000 кв. м), на автодорозі з Прибережної магістралі на Південний м/р (6 900 кв. м). Всього виконано робіт на площі 28 900 кв. м.

Прибрано скошену траву на транспортній розв’язці по вул. М. Ласточкіна – вул. Автозаводській – О. Говорухи (3 000 кв. м), у парку ім. Ю. Гагаріна (16 000 кв. м), на Прибережній магістралі (7 000 кв. м), на автодорозі з Прибережної магістралі на Південний м/р (10 000 кв. м). Всього прибрано скошену траву на площі 36 000 кв. м. Навантажено зеленої маси та сміття – 13,1 тонн.

Підрядною організацією виконано роботи з підбирання випадкового сміття по пр. 40-річчя Перемоги, вул. Нагнибіди, 10, вул. Північнокільцевій, на території дитячих майданчиків, вул. Космічній (пустирі), на ділянка автодороги М-18 (розвилка – ТЦ «Метро»).

Фахівцями КП «Запоріжміськсвітло» виконано роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього освітлення за заявками 15-80 по вул. Чумаченка, 12-Б, 25, 27 27-А, вул. Новокузнецькій, 12 (внутрішньоквартальні мережі), ремонт та профілактичний огляд світлофорного об’єкту по вул. Ситова – Північнокільцевій, пр. Соборному.