Запоріжжя отримало машини швидкої допомоги від міжнародних партнерів

05.07.2023 19:10

Міста-побратими та міжнародні партнери всебічно підтримують Запоріжжя – цього разу вони передали карети швидкої допомоги. Отримали такий транспорт третя, четверта та восьма міські лікарні. «Швидкі» оснащені усім необхідним, зокрема, й дефібрилятором.

Карету швидкої допомоги від міжнародних партнерів отримала, зокрема, третя міська лікарня. Машина укомплектована усім необхідним для надання медичної допомоги пацієнтам. Є відсмоктувач, препарати для обробки ран - антисептичні засоби, перев'язувальний матеріал. А також автоматичний зовнішній дефібрилятор. Медики кажуть, обладнання дуже просте у використанні. Особливо це важливо під час екстрених ситуацій. Також карета швидкої допомоги оснащена сумкою для надання невідкладної медичної допомоги. В ній - перев'язувальний матеріал, інфузійні розчини, тонометр для вимірювання тиску, пульсоксиметр для визначення сатурації крові.

У медзакладі надають допомогу пацієнтам хірургічного профілю, зокрема, з ЛОР і офтальмологічними захворюваннями. Керівництво лікарні наголошує, така допомога нині вкрай потрібна. «Швидку» використовують для перевезення пацієнтів на обстеження, доправлення додому після операцій, а також під час виїздів лікарів другого рівня до лежачих пацієнтів.

Завдяки допомозі міст-побратимів та інших міжнародних партнерів Запоріжжя, вдається врятувати не одне життя. Карети швидкої допомоги, окрім третьої міської лікарні, отримали четверта та восьма.

- Від міста-побратима Оберхаузена Запоріжжя отримало дві «швидких допомоги». Також ми чекаємо ще на дві машини «швидких» від австрійського міста-побратима Лінца. Активно допомагає нам в складні часи і польське місто Гданськ, хоча і не є нашим містом-побратимом. Вони також передали нам дві карети швидкої допомоги. Їх отримали дев'ята та восьма міські лікарні, - розповіла директор КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Вікторія Агєнтаєва.