На міських пляжах Запоріжжя встановили щити про заборону купання

14.07.2023 10:05

Цього року міські пляжі офіційно так і не були відкриті. Але це не зупинило запоріжців і люди масово відпочивали на пляжах. Разом з тим, спеціалісти обласного центру МОЗ щоденно проводять дослідження якості води у Дніпрі. Вони закликали містян утриматися від купання в Дніпрі, бо через підрив Каховської ГЕС це може бути небезпечним.

На виконання протоколу позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій Запоріжжя від 07.04.2023 № 17 та протоколу № 23 від 09.04.2023 спеціалісти КП «Титан» на територіях Центрального та Правобережного пляжів розмістили таблички про заборону відвідування пляжів.

Згідно з листом від 07.07.2023 № 19-17/973 начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олексія Латишева, працівники КП «Титан» встановили щити з інформацією про заборону купання територіях Центрального та Правобережного пляжів, а на Правобережному також розмістили друковані пам’ятки щодо небезпечності купання у Дніпрі.

Крім того, робітники Запорізької міської рятувально-водолазної служби проводять радіотрансляцію для відпочиваючих та повідомляють про погіршення якості річкової води та рекомендують обмежити купання.

Запоріжців та гостей міста закликають прислухатися до рекомендацій фахівців та заради своєї безпеки утриматися від купання в річці Дніпро.