Запоріжців запрошують споглянути художню виставку з промовисто назвою "ЧАС"

24.07.2023 16:00

У виставковій залі Туристичного інформаційного центру експонатуватимуться роботи українського художника Володиира Яковця. Виставку організовано за сприяння Міжнародному симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY @biruchiy. 

Відкриття експозиції відбудеться 28 липня о 17.00 у Туристичному інформаційному центрі (просп. Соборний, 151).

Володимир Яковець — художник, член Національної спілки художників, голова Черкаського відділення молодіжного об'єднання Спілки художників України, член артгрупи "Контра Банда", куратор щорічних міжнародних виставок АНТРАКТ і ДІАЛОГИ. Народився 1960 року в Черкасах.

"ЧАС" - збірка з трьох серій митця: "Реставрація", "Фрагменти", "Мова - 3". Експозиція досліджує одвічні філософські протистояння людської історії: мир і війну, життя та смерть, Бога та Диявола. Художників, які створюють, та варварів, які знищують. Володимир Яковець вдається до творчих експериментів і нестандартних рішень, щоб показати власний світогляд, ставлення до класичного та сучасного.

Володимир Яковець працює великими серіями. Тільки "Фрагменти" нараховують понад 150 картин. Спеціально для виставки "ЧАС" художник компонував твори з різних серій, щоб поєднати їх в одну цілісну експозицію, картини якої органічно доповнюватимуть один одну.

У роботах митець поєднує класичне з суперсучасним, поп течією, порушує мистецький баланс і створює злам на межі двох світів. "Реставрація" - це класичні картини доби Відродження, що доповнені сучасними елементами. "Фрагменти" - голови античних грецьких і римських скульптур з поєднанням поп напрямів.

Роботи художника представлялися на численних всеукраїнських та міжнародних пленерах, виставках і артпроєктах в Україні, Польщі, Бельгії, Норвегії, Швеції, Данії, Іспанії, Італії, Австрії, Німеччині, Канаді та США.

Окрім цього, картини митця є надбанням багатьох музеїв, а також експонатами приватних колекцій.

Володимир Яковець не дає конкретної відповіді на питання, чому виставка називається "ЧАС". Глядачам надається можливість порефлексувати над назвою після перегляду картин та для себе визначити, як вона корелює зі змістом.

До експозиції входять роботи, створені як до повномасштабного вторгнення, так і після. Деякі з картин будуть вперше експоновані в Україні.