Запоріжцям покажуть нову виставку «Плакатів воєнного часу»

10.08.2023 11:05

У п’ятницю, 11 серпня, у Запоріжжі відкриється виставка в рамках формату «Плакати воєнного часу» спільно з Міжнародним симпозіумом сучасного мистецтва BIRUCHIY. На фасаді будівлі Туристичного інформаційного центру експонуватимуться роботи українського ілюстратора  Сашка Ком'яхова. 

Митець народився 1977 року в Києві, здобув освіту в Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука та Національній академії образотворчого мистецтва й архітектури.

За свою мистецьку кар'єру Сашко чимало часу присвятив галузям ілюстрації книжок, підручників та періодичних видань, анімації, настільних ігор, ігрової індустрії, анімації та кінематографу. Митець є співзасновником спільнот «Ілюстрактор» та «Comicso- da», засновником проєкту «Ukrainika», що популяризує мілітарну історію. Як художник, дизайнер і куратор культурно-просвітницьких проєктів, автор працював з Національним художнім музеєм України, Мистецьким Арсеналом, проєктом «Likбез. Історичний Фронт», фондом «Повернись живим», підрозділом «Вовки Да Вінчі», Національним Музеєм Революції Гідності, ГО «Валентність».

Нині Сашко Ком’яхов працює над створенням ілюстрацій, мальованих історій і принтів. Відкриття виставки відбудеться 11 серпня за адресою просп. Соборний, 151, Туристичний інформаційний центр. Початок заходу – о 16:00.