У Запоріжжі реалізують освітній проєкт для дітей

16.08.2023 08:45

У липні у Центрі підтримки сім’ї на базі громадської організації «Територія розвитку особистості «Інтеграція» стартував проєкт для школярів «Давай доженемо!». Він спрямований допомогти юним переселенцям, а також дітям з особливими освітніми потребами.

У рамках проєкту в центрі двічі на тиждень проводяться заняття для дітей віком від 6 до 10 років. Вони повторюють шкільну програму, а також поглиблюють знання з математики, української та англійської мов. Крім того, діти спілкуються з однолітками та грають у пізнавальні ігри.

У сформованих групах курсу «Давай доженемо» викладають кваліфіковані фахівчині. Комплексне заняття з трьох предметів триває понад дві години. У перервах між заняттями викладачі грають з дітьми у розважальні чи настільні ігри та спілкуються.

- Проєкт «Давай доженемо» охоплює прифронтові регіони: Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Херсонську області. На сьогодні ми зорганізували 10 локацій, які охоплюють Запоріжжя і деякі територіальні громади, - зазначив регіональний координатор від БО «Українська освітня платформа» та UNICEF Україна «Давай доженемо» Юрій Іріоглу.

Загалом у Центрі підтримки сім’ї можна отримати різноманітні послуги. Там працюють психолог, логопед, вчитель-дефектолог, інструктор з реабілітації, педагоги. Заняття проводяться, як групові, так й індивідуальні. Працює група короткотривалого перебування для дошкільнят. Участь в проєктах безплатна.

Наприкінці серпня там заплановано старт проєкту «Вільна мама», у рамках якого фахівці допомагатимуть жінкам з працевлаштуванням.