В українців з’являються нові можливості для отримання освіти он-лайн

29.08.2023 09:30

Отримання освіти, підвищення кваліфікації, зміна спеціальності – все це стало більш доступним для українців завдяки впровадженню державою системи цифрової освіти шляхом дистанційного навчання через Інтернет.

Ознайомитись із новими можливостями можна на веб-порталі «Дія. Цифрова освіта» за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/

Користування освітніми на інформаційними ресурсами, електронними підручниками, мультимедійними навчальними матеріалами, що розміщені на порталі є безоплатним. Веб-портал призначений для реалізації права кожного громадянина на якісну освіту шляхом дистанційного навчання через Інтернет.

Серед освітніх продуктів платформи Дія.Освіта – освітні серіали, що дозволяють відкрити нові кар’єрні можливості та зробити перший крок до нової професії. А для тих, хто ще не визначився з пріоритетами, доступний тест для пошуку професії – на основі відповідей користувачу будуть надані рекомендації щодо навчання та перелік актуальних вакансій.

Тематика освітніх серіалів надзвичайно широка – від дата-аналітика до бариста, від таргетолога до пекаря, від тестувальника програмного забезпечення до пакувальника. Пріоритет надається професіям, що мають попит на ринку праці. Також на платформі можна переглядати освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки.

Перейти на веб-портал «Дія. Цифрова освіта» можна і через офіційний сайт Запорізької міської влади за посиланням: https://zp.gov.ua/uk/page/diya