У запорізьких школах на першому уроці говорили про ментальне здоров'я

01.09.2023 20:25

Сьогодні у школах Запоріжжя розпочався новий навчальний рік. Темою першого уроку стала підтримка ментального здоров'я. Діти дізналися, як заспокоїтися в стресових ситуаціях, як подолати страхи, тривожність та інше.

Освітній процес в запорізьких школах розпочався в онлайн-форматі. Під час першого уроку діти розповідали вчителям про свої канікули, а першачки знайомилися з учителями та однокласниками. Для найменших школярів навчальний процес буде проходити у вигляді гри, щоб їм було легше та цікаво навчатися дистанційно.

Фахівці галузі освіти зазначають, що в Запоріжжі дистанційне навчання знаходиться на доволі високому рівні. Педагоги мають чималий досвід проведення онлайн-уроків, добре знайомі з технологією дистанційного навчання і мають для цього все необхідне. А для того, щоб діти не втомлювалися від сидіння за комп’ютерами двічі за урок вчителі проводять фізхвилинки або динамічні паузи, а також пальчикову і зорову гімнастики.

Попри те, що навчання проходитиме онлайн, освітній процес відбуватиметься відповідно до безпекових умов. Під час повітряних тривог заняття припиняються, щоб діти змогли пройти в укриття.