У Запорізькій художній школі розпочався новий навчальний рік

05.09.2023 09:50

140 нових учнів прийняла цього навчального року у свою творчу родину Запорізька художня школа. Це вихованці від 6 до 12 років, які на вступних іспитах продемонстрували відмінні творчі здібності.

Новий навчальний рік у Запорізькій художній школі розпочався з презентації ретро-виставки колишніх учнів. У галереї  - дитячі роботи, створені у 80-90-х роках минулого століття. Задум педагогів - показати новачкам, які техніки й теми були актуальними у світі живопису 30-40 років тому та заохотити юних митців до творчості.

Підготуватися до вступу до Запорізької художньої школи юні таланти могли протягом літа. За результатами вступних іспитів, які відбулись у серпні, цьогоріч набрали набагато більше обдарованих дітей, ніж торік. А загалом у закладі навчатимуться творчим спеціальностям 420 учнів.

- Стартували спочатку з майстер-класів для всіх бажаючих, щоб діти та їхні батьки мали можливість відчути атмосферу нашої художньої школи, спробували попрацювати у різних техніках. І влітку по суботах викладачі давали майстер-класи у різних техніках - і графічних, і живописних, і паперопластика. А вже потім запропонували дітям навчання у нас в школі, - розповіла директорка Запорізької художньої школи Світлана Пєршина.

Наступного року Запорізькій художній школі виповниться 65 років від дня заснування. А сьогодні педагоги та учні мріють про можливість навчання у безпечних умовах в стінах школи та беруть участь в патріотичних акціях, допомагають українській армії та волонтерам.