У Запоріжжі триває набір дітей до спортивних шкіл

15.09.2023 12:00

У запорізьких спортивних школах поновлюється навчально-тренувальний процес. До кінця вересня набирають дітей до початкових груп з різних видів спорту. Наразі в Запоріжжі діє 38 відділень різноманітних спортивних напрямків.

Дитячо-юнацька спортивна школа № 3 спеціалізується на гандболі. Тут є відділення для юнаків та дівчат. Тренування відбувається тричі на тиждень по 2 години в різних районах міста, в школах, де є дозволені укриття.

Перед початком тренування традиційно - розминка. На відміну від футболу, тут в м'яч грають руками. Головна мета - закинути якомога більше м'ячів у ворота суперника. Для дітей гандбол - не просто командна гра, а й можливість взаємного спілкування.

- Секція збирається, діти приходять, тут вони не лише тренуються, а й отримують спілкування, їм дуже зараз цього не вистачає. Ми з ними граємо. Тим дітям, які дуже полюбляють стрибати та бігати, дуже подобається, - розповідає тренерка з гандболу ДЮСШ №3 Юлія Мєдвєдєва.

Вихованці дитячо-юнацької спортивної школи №3 продовжують брати участь у змаганнях і виборювати призові місця. Нині у школі навчально-тренувальним процесом займаються 17 кваліфікованих тренерів, які виховують майже 300 юних спортсменів.

- Школа завжди була представлена своїми вихованцями в складі збірної команди України в різних вікових групах і в Національній збірній також. У найкращих клубах також завжди були вихованці ДЮСШ №3 з гандболу, - говорить начальник міського управління спорту та фізичної культури Едуард Багіров.

Зараз у ДЮСШ №3 проходить набір юнаків та дівчат до початкової групи підготовки, віком від 2012 до 2015 років народження. Тим часом вихованці ДЮСШ №3, готуються до чемпіонату України з гандболу, що має відбутися найближчим часом.