Мешканців Запоріжжя закликають не купувати продукти на стихійних ринках

21.09.2023 11:55

Споживання продуктів, придбаних у місцях незаконної торгівлі, може призвести до серйозних харчових отруєнь. При цьому, купуючи продукти харчування на вулиці, людина бере відповідальність на себе та має усвідомлювати всі ризики для здоров’я.

Не дивлячись на всі попередження лікарів, залишаються люди, які купують продукти харчування в місцях стихійної торгівлі, а інколи навіть «з землі». Здебільшого, якість такого товару залишається під питанням, бо дізнатися про неї можна хіба що «на око» чи за запахом.

У місцях стихійної торгівлі відсутні експлуатаційні дозволи Держпродспоживслужби, не організовано роботу лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, як того вимагає чинне законодавство.

Продукти зі стихійних ринків можуть викликати кишкові захворювання і серйозні харчові отруєння. Особливо це стосується м’ясних, рибних чи молочних продуктів.

Запоріжцям наполегливо радять не купувати продукти харчування на стихійних ринках, а користуватися лише послугами продуктових магазинів або офіційних ринків.