У Запоріжжі відбудовують Хортицьку академію

22.09.2023 18:50

Тривають роботи з відновлення Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії. Нагадаємо, навчальний заклад зазнав руйнувань під час російських атак восени минулого року. А на початку літа його взялися відновлювати запоріжці — волонтери організації «Добробат».

З початку літа волонтери працюють в Хортицькій національній академії майже щодня, не покладаючи рук. Загалом капітально ремонтують три кабінети в одному з корпусів.

Як зазначають будівельники, заплановані ними роботи з відновлення кількох кабінетів Хортицької академії виходять на фінішну пряму. Зокрема, на завершальному етапі ремонт приміщення, де була бібліотека з читальною залою. Наразі тут облаштовують інтерактивну аудиторію для викладачів, де вони зможуть проводити уроки онлайн. Для цього спеціально встановили більше розеток.

- Зробили електрику, зробили проводку, стіни, поставили металеві конструкції, гіпсокартон, заштукатурили, підготовили підлогу до закінчення робіт. Також відремонтували  стелю. Залишається тільки оклеїти стіні шпалерами, покласти плінтус і можна завозити меблі, - розповів координатор запорізького будівельного батальйону «Добробат» Ярослав Ковальов.

Аби максимально підготувати приміщення до осінньо-зимового періоду, добробатівці вже встановили 60 вікон у цьому корпусі, а також в їдальні та у медичному блоці, які теж зазнали значних руйнувань. Найближчим часом планують встановити ще близько 50-ти вікон. Головне, аби вистачало робочої сили. У «Добробаті» постійно працюють близько 15-ти волонтерів.

Завершити заплановані роботи у Хортицькій академії волонтери планують до кінця жовтня. Наразі ведуть перемовини з міжнародними фондами про фінансування в подальшому, щоб мати можливість продовжити відбудову закладу.