У Запоріжжі ведеться набір дітей у нову художню школу

10.10.2023 15:30

Нова художня школа розташована поруч з Центральною дитячою бібліотекою у цокольному приміщенні чотириповерхового будинку. Це вже четверта нова сучасна художня школа у Запоріжжі, а також четверта колаборація з міськими бібліотеками.

Культурний осередок для дітей важко не помітити, бо школа має яскравий фасад. Вікна прикрашені гарними кольоровими маркізами, дизайн яких розробили запорізькі художниці. У приміщенні закладу облаштовано три сучасні навчальні авдиторії. Дві з них обладнано для занять живописом і графікою. Ще в одній заплановано встановити комп’ютери та планшети для навчання за напрямком графічного дизайну.

Як розповіла начальниця відділу мистецтва та навчально-просвітницької роботи департаменту культури і туризму міськради Катерина Прокоф’єва, нову художню школу відкрили в рамках реалізації міської програми розвитку мистецьких шкіл. Більшу частину оновлювальних робіт було проведено ще до повномасштабного вторгнення. Але відкриття закладу перенеслося через те, що багато дітей покинули Запоріжжя через війну. Зараз ситуація трохи стабілізувалася і охочих займатися творчістю стало набагато більше.

У вересні в художню школу набрали 40 учнів і вони вже розпочали заняття. У листопаді в школі планують відкрити нові групи, в які зараз триває набір дітей. Всього ж у цьому закладі зможуть займатися близько 80 дітей.

У художню школу приймають усіх діточок, які зараз проживають у Запоріжжі віком від 6 років.

- Навчання проходить за освітньою програмою, в яку входить художнє малювання, ліплення та образотворче мистецтво. Ми починаємо навчання з малювання та йдемо за програмою. У цьому році ми дуже м’які у відборі учнів, бо хочемо якомога більшій кількості дітей подарувати радість і можливість відкрити свої таланти, - розповіла директорка музичної школи №1 та філії художньої школи Катерина Чикатуєва.

Заняття в художній школі проводять у будні та вихідні дні, враховуючи графік вихованців. За більш детальною інформацією щодо зарахування дитини в художню школу можна звертатися за телефоном: (066) 608-80-28.