Запоріжців закликають не купувати продукти в місцях стихійної торгівлі

17.10.2023 15:25

Запоріжцям вкотре нагадали про небезпеку харчів, придбаних «з рук». Крім того спеціалісти просять людей відповідально обирати гриби у розпал осіннього сезону.

Восени в місцях стихійної торгівлі, часто біля узаконених ринків,  з’являються продавці грибів невідомого походження. Фахівці Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України вкотре нагадують мешканцям міста, що грибами дуже легко отруїтися. Вони закликають містян не купувати свіжі чи сушені гриби, а також грибні консерви, приготовлені в домашніх умовах, у місцях стихійної торгівлі.

Фахівці рекомендують вживати в їжу гриби, які вирощені в промислових умовах, та пройшли лабораторний контроль та купувати їх тільки на офіційних ринках або в магазинах.

Це стосується й інших продуктів харчування. Запоріжцям нагадують, що придбаний у випадкової людини у невстановленому місці товар, в умовах, які не відповідають санітарним нормам, у будь-який момент може обернутися великим лихом для покупця та його родини, адже продукти зі стихійного ринку ніхто не перевіряє на якість.