Запорізькі лікарні отримали гуманітарну допомогу від міжнародних організацій

19.10.2023 12:55

Світова спільнота продовжує підтримувати запорізьку громаду. Так, минулого тижня благодійні організації передали запорізьким лікарням медикаменти, техніку та вироби медичного призначення.

За інформацією фахівців КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я», з 12 по 18 жовтня заклади охорони здоров’я отримали наступну гуманітарну допомогу від міжнародної організації:

  • від Deutsches Medikamenten-Hilfswerk action medeor e.V. КНП «Міська лікарня №3» отримала отоскоп, офтальмоскоп, набір діагностичних інструментів, господарчі товари, 12-канальний електрокардіограф, стіл для гінекологічного огляду. Для КНП «Міська лікарня №9» організація передала медичний інструментарій; 10 стетоскопів, лікарські засоби. До КНП «Міська дитяча лікарня №5» було передано медикаменти та вироби медичного призначення, стоматологічну установку, стоматологічний інструментарій, 5 ларингоскопів дитячих і дорослих та реєстратор температури. КНП «Пологовий будинок №4» отримав від благодійників автоклав, електрокардіограф, ваги цифрові, 5 ларингоскопів, стерилізатор термоповітряний, вакуумний екстрактор, лікарські засоби та вироби медичного призначення. КНП «Пологовий будинок №3» отримав 5 тонометрів автоматичних, 3 штуки вагів цифрових, електрокардіограф, апарат КТГ, автоматичну піпетку змінну, 3 лампи оглядові та вироби медичного призначення. Для КНП «Міська лікарня №7», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» та КНП «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5» було передано лікарські засоби та вироби медичного призначення;
  • від Chalice of Mwrcy Inc КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» отримала 2 лотки для промивання шлунку, 52 зонди шлункові одноразові, 47 контурів анестезіологічних, 116 мішків дихальних, 2 пластирі від грижі, 10 систем ларингоскопа одноразових та інше;
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВОЗ) Європейське регіональне бюро передала для КНП «Міська лікарня №9»  4 монітори пацієнта, брус для відновлення навиків ходьби з перешкодами, 2 комп'ютери, 4 кушетки терапевтичні, 5 ноутбуків, 2 пересувні підйомники, 2 пристроя для реабілітації для ніг та рук, 30 регульованих електричних ліжок, стельовий підйомник, сходи для відновлення навиків ходьби та інший інвентар для реабілітації.