Під час фестивалю ігрових програм говорили про героїв Запоріжжя

25.10.2023 13:35

У Запоріжжі триває 13 Всеукраїнський фестиваль-майстерня «Адреса дитинства – Гра», який об’єднав вихованців закладів позашкільної освіти, дитячих шкіл мистецтв та художніх шкіл з 12 областей України.

Цей фестиваль проводиться в місті вже 13 рік та став своєрідною візитівкою Запоріжжя й унікальним майданчиком, на якому діти можуть висловити своє творче бачення світу через гру, танок, пісню, театральне мистецтво тощо. Цього року він вперше проходить за підтримки секретаря Запорізької міської ради, в.о. Запорізького міського голови Анатолія Куртєва.

Фестиваль «Адреса дитинства – Гра» триватиме 5 днів. Кожний день має свою тематику. Другий день присвятили темам героїзму та суперсили - «Герої мого міста».

Розпочався він з прессніданку, під час якого вихованці позашкільних закладів освіти з гуртків журналістики ставили питання заступнику міського голови Анатолію Васюку, директорці департаменту освіти і науки міськради Юлії Погребняк, депутатці міськради Інні Пенчук та директорці Чернігівської лікарні селищної ради Бердянського району Запорізької області.

Учасники заходу говорили про героїв сучасного Запоріжжя, відзначаючи військових, лікарів, рятувальників, комунальників, освітян, соціальних працівників та ін.

- Працівників будь-якої сфери нашого міста можна назвати героями нашого часу. Кожен на своєму місті допомагає, чим може, - сказав Анатолій Васюк.

Під час бесіди учасники прессніданку зупинилися на героїзмі козаків та розвитку козацтва у Запоріжжі. Також обговорили сучасну освіту та героїзм вчителів сьогодення.

Юні журналісти підняли також тему викладання медіаграмотності у навчальних закладах. Крім того, запропонували цікаві ідеї донесення складного матеріалу, наприклад, з фізики, до школярів.

Під час бесіди виникло кілька цікавих ідей для проєктів, які школярі зможуть реалізувати у співпраці з представниками міської влади.

Другий день фестивалю мав дуже насичену програму: артгалерея, майстер-класи, зум-конференції, шоу «У пошуках супергероїв» та програму «Запоріжжя-Шумен».