У «Запорізькій політехніці» нагородили обдаровану молодь

08.11.2023 20:40

У Національному університеті «Запорізька політехніка» відбулася церемонія вручення сертифікатів лауреатам Міської програми підтримки обдарованої молоді Запоріжжя. Участь у заході взяли секретар міської ради Анатолій Куртєв, заступник міського голови Анатолій Васюк, ректор «Запорізької політехніки» Віктор Грешта та студенти.

У Запоріжжі продовжує діяти Міська програма підтримки обдарованої молоді. ЇЇ метою є створення умов для розвитку потенціалу молоді та дієвого механізму матеріального стимулювання обдарованих юнаків та дівчат за високі досягнення у навчанні, спорті, науково-дослідницькій діяльності, культурі та мистецтві, громадській та волонтерській діяльності. Програма фінансується коштом міського бюджету. У 2023 році на виплати матеріальної підтримки 954 кандидатам заплановано майже 3,2 млн грн.

У другому півріччі цього року лауреатами міської премії стали 96 студентів «Запорізької політехніки» та 13 студентів фахових коледжів вишу. Сертифікати на премію студентам вручили Анатолій Куртєв та Віктор Грешта.

- Щиро дякуємо керівництву нашого міста за реалізацію цієї програми. Це єдина подібна програма, яка не була зупинена у нашій державі з початком повномасштабного вторгнення. Міська влада Запоріжжя підтримує нашу талановиту молодь, яка продовжує навчатися, захищати місто, бере участь у різних волонтерських програмах, - сказав Віктор Грешта.

Зазначимо, у 2023 році розмір виплати складає:

  • 2 600 грн для студентів закладів вищої освіти;
  • 15 000 грн для молодих вчених закладів вищої освіти;
  • 1 500 грн для студентів закладів вищої освіти (коледжі);
  • 1 100 грн для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти;
  • 1 000 грн для учнів мистецьких шкіл, які мають значні досягнення у галузі культури й мистецтв;
  • 5 000 грн для вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які стали призерами чемпіонатів і кубків світу та Європи;
  • 1 000 грн для вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які мають значні досягнення у спорті;
  • 3 500 грн для представників учнівської та студентської молоді за досягнення у розвитку молодіжного руху.

Однією з лауреаток міської премії стала студентка другого курсу інженерно-фізичного факультету «Запорізької політехніки» Софія Степаненко, яка має досягнення у громадській діяльності. Дівчина зазначає, що завдяки Програмі підтримки обдарованої молоді вона не лише отримала фінансову винагороду, але й певний пріоритет у майбутній участі в інших стипендіальних програмах.